top of page

3 προτάσεις για μια aesthetic καθημερινότητα


Τρεις aesthetic προορισμοί για αξεσουάρ, φυτά και βιβλία για το φετινό φθινόπωρο που θα λατρέψεις.






Η φθινοπωρινή καθημερινότητα στην πόλη είχε ανέκαθεν αμέτρητες επιλογές να προσφέρει. Οι πιο δροσερές μέρες είναι ιδανικές για βόλτες στο κέντρο έχοντας μαζί σου αξεσουάρ που αναδεικνύουν το look σου, για ν’ ανακαλύψεις ιδιαίτερα μαγαζιά στα οποία θα βρεις μικρούς θησαυρούς και για να πιείς τον καφέ σου σε μια cozy γωνία.


Παρακάτω θα βρεις τα σημεία από τα οποία θ’ αγοράσεις τη νέα αγαπημένη σου τσάντα που θα συνοδεύσει τα καθημερινά σου σύνολα, πού θα κάνεις δικό σου το πανέμορφο φυτό που θα ομορφύνει μια γωνιά του σπιτιού σου και πού θα διαβάσεις σπάνιες εκδόσεις απολαμβάνοντας νόστιμες λιχουδιές.


3 aesthetic προορισμοί στην Αθήνα






«Είδα τον άγγελο στο μάρμαρο και σκάλισα μέχρι να τον ελευθερώσω», ήταν η φράση του Μιχαήλ Άγγελου για το γλυπτό του, «David». Αυτή η μεταμορφωτική ικανότητα των πρώτων υλών αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για την Amphora collection, το brandμε τις χρωματιστές τσάντες «διασκεδαστικής πολυτέλειας» που ιδρύθηκε το 2019 από τη Ζηνοβία Αμπαριώτη. Σκοπός της ήταν να συνδυάσει τη γλυπτική και τη μόδα για να δημιουργήσει σύγχρονα φορητά αντικείμενα με στοιχεία από την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά. Όλα τα υλικά επιλέγονται προσεκτικά, ενώ ακολουθείται μια φιλική προς το περιβάλλον διαδικασία παραγωγής με ελάχιστες σπατάλες.


Μάθε περισσότερα στο amphoracollection.com







Μια αστική ζούγκλα που φιλοξενεί φυτά, έργα τέχνης και κεραμικά: Αυτή είναι η περιγραφή που δίνουν οι «γονείς» του Rizom για τον απόλυτα δημιουργικό τους χώρο. Μια ανάσα μακριά από την Ακρόπολη, ένα βιομηχανικό κτίριο μέσα στο οποίο παλιότερα επισκευάζονταν αυτοκίνητα, σήμερα αποτελεί το σπίτι δεκάδων φυτών εσωτερικού χώρου, από τα πιο συνηθισμένα μέχρι σπάνιες ποικιλίες και υβρίδια. Με τους ιδιοκτήτες του, Θάλεια και Vincent να έχουν γνωριστεί πριν χρόνια στον καλλιτεχνικό χώρο του Βερολίνου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι στο ίδιο σημείο πραγματοποιούνται ενδιαφέροντα workshops, bazaar και εκθέσεις καλλιτεχνών. Μάλιστα, αν κάποιο φυτό σου αρρωστήσει, μπορείς να το μεταφέρεις εκεί για να σου δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές!


Rizom: Βούρβαχη 3, Ακρόπολη






Πριν δέκα χρόνια, η Βελγίδα Alix Janta δημιούργησε τον εκδοτικό οίκο Adad Books με έμφαση σε λευκώματα φωτογραφίας. Σήμερα, σ’ ένα μικρό χώρο που θυμίζει κάτι από την παλιά Αθήνα φιλοξενείται το ομώνυμο βιβλιοπωλείο-καφέ στο οποίο μπορεί κανείς όχι μόνο να αγοράσει βιβλία, αλλά και να τα διαβάσει πίνοντας τον καφέ του ή το κρασί του και να απολαύσει αλμυρές ή γλυκές νοστιμιές, ακόμη και ποικιλίες τυριών. Στη μινιμαλιστική αυτή γωνιά στην πλατεία Μερκούρη θα βρεις περιορισμένης έκδοσης βιβλία τέχνης από ανεξάρτητους εκδοτικούς οίκους, διεθνή visual art περιοδικά, αλλά και ρούχα και αξεσουάρ Ελλήνων δημιουργών.


Adad books: Ανταίου 1, Πετράλωνα


Οι aesthetic επιλογές αλλά και οι aesthetic προορισμοί που μπορούν να σε κάνουν ν' αναβαθμίσεις την καθημερινότητα σου και να κάνεις την επόμενη έξοδο σου στην πόλη ακόμη πιο ενδιαφέρουσα και όμορφη!

0 comments
bottom of page