top of page

PAK λιχουδιές για Χριστούγεννα στην Αθήνα


Πώς θα περάσεις τα καλύτερα Χριστούγεννα στην Αθήνα και θα δοκιμάσεις τις καλύτερες λιχουδιές της πόλης.

 

Τα Χριστούγεννα έχουν φτάσει κι αυτό φαίνεται στον στολισμό της πόλης αλλά και τη διάθεση των ανθρώπων. Τα Χριστούγεννα στην Αθήνα είναι ωραία, γι’ αυτό και προσελκύει ανθρώπους απ’ όλη την Ελλάδα αλλά και διάφορες περιοχές του κόσμου. Η Αθήνα συνδυάζει τη χριστουγεννιάτικη μαγεία της μητρόπολης με τη ζεστασιά μιας μικρής πρωτεύουσας για τα δεδομένα του κόσμου.

 

Το Σύνταγμα, το σημείο συνάντησης των Αθηναίων, φοράει τα γιορτινά του κι ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στήνεται στην πλατεία. Τα πολυκαταστήματα, οι βιτρίνες, οι δρόμοι και τα δημόσια κτήρια στολίζονται γεμίζοντας την πόλη με το φως από τα λαμπιόνια τους και με την ομορφιά από τα στολίδια τους. Μάλιστα, στην πόλη, διοργανώνονται πολλές εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και χριστουγεννιάτικες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις.

 

Με λίγα λόγια, η Αθήνα έχει όλα όσα χρειάζεται για να ζήσεις μία υπέροχη Χριστουγεννιάτικη εμπειρία.

 

Χριστούγεννα στην Αθήνα: Οι PAK προτάσεις



Χριστούγεννα στην Αθήνα - γλυκά

 

Όταν αναφερόμαστε στα Χριστούγεννα, μας έρχεται στο μυαλό ο στολισμός, οι ταινίες, τα τραγούδια και φυσικά το φαγητό. Αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα της Αθήνας. Αν έχεις λάβει τις κατάλληλες προτάσεις και γνωρίζεις τα σωστά μέρη, το μόνο σίγουρο είναι πως είτε ζεις εδώ είτε είσαι επισκέπτης, θα φας υπέροχα πιάτα, σνακς και λιχουδιές.

 

Δίπλες από την Αλέα στο Νέο Ψυχικό

 

Στην Αλέα θα δοκιμάσετε μάλλον τις νοστιμότερες δίπλες της Αθήνας. Αυτό εξηγείται εξαιτίας των ποιοτικών πρώτων υλών και του εξαιρετικού βουτύρου που χρησιμοποιούν σε όλα τους τα γλυκά. Εκτός από τις δίπλες, η Αλέα φημίζεται και για τα υπέροχα κουραμπιεδάκια της. Όσο για τις τιμές, καλό είναι να γνωρίζεις πως είναι τσιμπημένες, πριν μπεις στο κατάστημα.

 

Αλέα: Κηφισίας 258, Ν. Ψυχικό

 

Μελομακάρονα από την Aqua Marina


Δεν υπάρχουν Χριστούγεννα, χωρίς μελομακάρονα. Εμείς σου προτείνουμε να πάρεις τα μελομακάρονα σου από την «Aqua Marina» στη Βουλιαγμένη. Για όσους γνωρίζουν καλά την Αττική, τα 80’s ήταν η χρυσή δεκαετία της και όλη η κοσμική Αθήνα περνούσε από εκεί. Σήμερα, αξίζει μία βόλτα για να πιείς τον καφέ σου και να δοκιμάσεις το αγαπημένο γλυκό των Χριστουγέννων που θα σε ανταμείψει για την επιλογή σου.


Aqua Marina: Πλατεία Βουλιαγμένης, Βουλιαγμένη



Χριστούγεννα στην Αθήνα - γλυκά ντόντς

 

Κουραμπιέδες από το Désiré


Για το άλλο αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό, τους κουραμπιέδες, σου προτείνουμε το «Désiré» στο Κολωνάκι. Πίσω από το Désiré κρύβονται οι αδελφοί Λαζαρίδη, Έλληνες της Αιγύπτου. Οι ίδιοι είχαν ένα παρόμοιο ζαχαροπλαστείο στην Αλεξάνδρεια. Στο εργαστήριο, λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, αρκετά άτομα δουλεύουν ασταμάτητα ετοιμάζοντας μάλλον τους καλύτερους κουραμπιέδες της πόλης.

 

Désiré: Δημοκρίτου 6, Κολωνάκι

 

Τσουρέκι από το Lido


Όσο για το χριστουγεννιάτικο τσουρέκι, αυτό πρέπει να είναι παραδοσιακό και ιδανικά πολίτικο. Από το 1967 ένα μικροσκοπικό ζαχαροπλαστείο στο Παγκράτι, δημιουργεί το θρυλικό τσουρέκι που μπαίνει στο χαρτί και φτιάχνεται με μαχλέπι που έρχεται από το Τοκάτ της Τουρκίας και μαστίχα από τον Συνεταιρισμό Παραγωγών της Χίου. Κάπως έτσι ζυμώνεται ένα αφράτο και μαστιχωτό τσουρέκι, γεμάτο ίνες και υπέροχες μυρωδιές που δεν σου επιτρέπουν ν’ αντισταθείς.

 

Lido: Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι

 

 

 

 

 

 

 

 

                       

                         

                       

0 comments

Recent Posts

See All

Boobam

bottom of page