top of page

10AM apotheke – αποθήκη εκ των έσω

To υπόγειο στο Γκάζι που προσφέρει ψωμί, βότανα, κεριά και ονομάζεται 10AM apotheke.





Σε έναν κόσμο πνιγμένο στην πληροφορία, η λιτότητα είναι από τα χαρακτηριστικά που θα σου δώσουν μια ανάσα αναζωογόνησης. Και πρόσεξε… η λιτότητα που δεν είναι αναγκαστική, είναι λυτρωτική. Η Εύα Παπαδάκη που δημιούργησε το 10AM Apotheke, μίλησε για «αλήθεια και αυθεντικότητα». Αυτές είναι δύο λέξεις που χαρακτηρίζουν αυτή τη διαφορετική «αποθήκη», με την απαράμιλλη αισθητική και τα προϊόντα που χρειάζεσαι.


Ποια είναι όμως η γυναίκα που κρύβεται πίσω από αυτό το concept store που «μυρίζει» Ελλάδα; Η Εύα Παπαδάκη κατάγεται από την Κρήτη. Εκείνο που της έλειψε με τα χρόνια, είναι οι αναμνήσεις του τόπου της, του σπιτιού της. Εκεί η γιαγιά της είχε τη δική της ελληνική «αποθήκη» την κουζίνα της. Γεμάτη από αγαθά της φύσης. Απλά προϊόντα, από αγνά υλικά. Αυτήν την απλότητα, αυτό το βίωμα θέλησε να αναβιώσει η Εύα Παπαδάκη με το 10AM Apotheke και να φέρει ό,τι έβρισκε σπίτι της γιαγιάς της, σε ένα χώρο που την κάνει να νιώθει κοντά στις ρίζες της, αφού συνδυάζει εικόνες, ευωδιές και ζεστασιά.


Με το που περάσεις το κατώφλι του υπογείου του 10AM lofts, σε μια παλιά πολυκατοικία στο Γκάζι, θα νιώσεις απευθείας αυτή τη ζεστασιά. Μια ατμόσφαιρα γεμάτη από αρώματα της φύσης. Άρωμα βοτάνων, αιθέριων ελαίων και ανθισμένων λουλουδιών, που σε αγκαλιάζει και σε καλωσορίζει σε έναν κόσμο γεμάτο αγάπη και φροντίδα.

 

10AM apotheke - Ένας χώρος με προϊόντα από την ελληνική γη και χειροποίητα αντικείμενα



paksisters - 10AM apotheke - χώρος



paksisters - 10AM apotheke - διακόσμηση

 

Στην αποθήκη θα βρεις μια ποικιλία από προϊόντα που αγκαλιάζουν τις αισθήσεις και αναζωογονούν τη μνήμη· από το αρωματικό μέλι που αναδύει τις πιο γλυκές αναμνήσεις μέχρι το αγνό λάδι που θα σε μεταφέρει στα πιο ζεστά και παραδοσιακά κρητικά γεύματα. «Επιστροφή στον απλό τρόπο ζωής», σε ό,τι προσφέρει απλόχερα η φύση. Ένα μέρος γεμάτο από εμπειρίες, γεύσεις και αισθήσεις που θα σε συνοδεύουν σε κάθε σου βήμα. Αφέσου στη μαγεία των αναμνήσεων και ανακάλυψε τον κόσμο της απλότητας και της φύσης μέσα από τα προϊόντα που θα βρεις στην αποθήκη.

Το κάθε αντικείμενο της συλλογής είναι προσεκτικά δημιουργημένο με αγάπη και αφοσίωση, χρησιμοποιώντας μόνο τα καλύτερα φυσικά συστατικά. Θα βρεις κεριά, σαπούνια και προϊόντα περιποίησης με άρωμα Ελλάδας. Μυρωδιές από βότανα, που σε ταξιδεύουν σε μέρη της ελληνικής επαρχίας. Τα αρωματικά κεριά, με κερί μέλισσας, διαθέσιμα σε μια ποικιλία μαγευτικών αρωμάτων όπως ελιά, θαλασσινό αλάτι και κέδρο. Φτιαγμένα με αιθέρια έλαια, αυτά τα κεριά θα γεμίσουν το σπίτι σου ζεστό άρωμα που σε ηρεμεί. Μπορείς να δοκιμάσεις και το θρεπτικό μείγμα beeswax balm, που είναι ιδανικό για χείλη, πρόσωπο και σώμα. Με όλες τις θρεπτικές ιδιότητες του κεριού μέλισσας, αυτό το προϊόν θα διατηρήσει το δέρμα σου μαλακό και λείο όλη μέρα. Παράλληλα σου δίνεται η ευκαιρία να ανακαλύψεις τις θεραπευτικές ιδιότητες των οργανικών βοτανικών τσαγιών που υπάρχουν στο κατάστημα. Γεμάτα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά θα ενισχύσουν τη συνολική υγεία και ευεξία σου. Και επιτέλους ήρθε η ώρα να αλλάξεις την καθημερινή σου ρουτίνα λουσίματος, χρησιμοποιώντας φυσικά χειροποίητα σαπούνια, με αρώματα από λιβάνι, σμύρνα, φασκόμηλο και θυμάρι. Αυτά τα ήπια καθαριστικά θα αφήσουν το δέρμα σου απαλό και ανανεωμένο.

 

Highlight: o Άρτος (συγκλονιστική γεύση)



paksisters - 10AM apotheke - ψωμιά


paksisters - 10AM apotheke - άρτος

 

Η μαγεία της αποθήκης εκ των έσω ξεκινάει από τον άρτο, το παντοτινό σύμβολο της ελληνικής επαρχίας. Με τη συγκλονιστική του γεύση και όψη, σε καλεί να ανακαλύψεις τα μυστικά του παρελθόντος και τη σοφία που κρύβει.Κάθε γωνιά της αποθήκης είναι γεμάτη με αυθεντικά προϊόντα και εμπειρίες που σε ταξιδεύουν σε άλλες εποχές.


Ανακάλυψε τη μοναδική γεύση της ζωής και επίστρεψε στην πηγή της αλήθειας και της αυθεντικότητας, με μια επίσκεψη στο 10AM Apotheke.

 

Λ. Κωνσταντινουπόλεως 82, Αθήνα

212 1015255 

0 comments
bottom of page