top of page

Segreti del Chiostro: Ένα ζαχαροπλαστείο μέσα σε μοναστήρι


 Ανακάλυψε τα γλυκά του Segreti del Chiostro, ενός ζαχαροπλαστείου σε ένα πανέμορφο μοναστήρι, στο Παλέρμο.

 


Segreti del Chiostro


Το Παλέρμο, η υπέροχη πρωτεύουσα της Σικελίας, αποτελεί έναν προορισμό πλούσιο σε ιστορία, πολιτισμό αλλά και γαστρονομία. Αυτός είναι κι ένας από τους λόγους που αξίζει να το επισκεφθείς το συντομότερο δυνατό. Η ιστορία του Παλέρμο είναι χαραγμένη σε κάθε γωνιά της πόλης καθώς κάθε περίοδος άφησε το στίγμα της στην αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της πόλης.

 

Ο Καθεδρικός Ναός του Παλέρμο είναι ένα υπέροχο οικοδόμημα με περίτεχνα ψηφιδωτά και πανύψηλους κίονες. Κοντά βρίσκεται και το Palazzo dei Normanni, γνωστό και ως παλάτι των Νορμανδών που στεγάζει την Περιφερειακή Συνέλευση της Σικελίας και την Cappella Palatina. Σε κάθε περίπτωση, μην αφήσετε έξω από το ταξίδι σας το Orto Botanico di Palermo, δηλαδή τους βοτανικούς κήπους της πόλης.

 

Οι δρόμοι του Παλέρμο είναι πάντα ζωντανοί, αφού οι ντόπιοι συγκεντρώνονται στις πλατείες. Η γαστρονομία είναι ένας ακόμη λόγος να επισκεφθείς το Παλέρμο Από την παραδοσιακή σικελική πίτσα sfincione και το αρωματικό ριζότο μέχρι τα φρέσκα θαλασσινά και τα λαχταριστά γλυκά, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τις γεύσεις του.

 

Λίγα Λόγια για το μοναστήρι Santa Caterina



Segreti del Chiostro

 

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου του Παλέρμο, η Santa Caterina είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές αρχιτεκτονικές δημιουργίές, που μαρτυρά την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Σικελίας. Κατασκευασμένο τον 16ο αιώνα, το μοναστήρι της Santa Caterina χτίστηκε αρχικά ως μοναστήρι των Βενετών καλύπτοντας μια επιφάνεια 10.000 τετραγωνικών μέτρων. Η αρχιτεκτονική του συνδυάζει στοιχεία του μπαρόκ με μεσαιωνικές και μουσουλμανικές επιρροές, αντικατοπτρίζοντας τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της περιοχής. Το κτίριο αποτελείται από μια σειρά από εντυπωσιακά αίθρια και ανοικτούς κήπους ενώ οι τοίχοι διακοσμούνται με πολύχρωμες πλάκες.

 

Η Santa Caterina αποτελεί σημαντικό ιστορικό και πολιτιστικό σημείο αναφοράς για το Παλέρμο και τη Σικελία. Εκτός από την αρχιτεκτονική του ομορφιά, το μοναστήρι έχει επίσης συμβάλει στη διατήρηση της τοπικής θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης, η Santa Caterina αποτελεί σημείο προσέλκυσης τουριστών που έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν την εκθαμβωτική αρχιτεκτονική του κτιρίου και να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία που το περιβάλλει. Σήμερα, η Santa Caterina λειτουργεί ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων και εκθέσεων. Από συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις ή πολιτιστικά φεστιβάλ, το μοναστήρι φιλοξενεί μια ποικιλία εκδηλώσεων που προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Επιπλέον, η Santa Caterina λειτουργεί επίσης ως χώρος ιδιωτικών εκδηλώσεων όπως γάμοι, δεξιώσεις και επαγγελματικά συνέδρια

.

Το Segreti del Chiostro και το αξέχαστο cannoli του



 Santa Caterina cannoli Segreti del Chiostro

 

Το Segreti del Chiostro είναι ένα από τα «μυστικά του μοναστηριού» της Santa Caterina. Η πώληση γλυκών αποτελούσε σημαντική πηγή εισοδήματος για την επιβίωση του μοναστηριού. Οι συνταγές μάλιστα ήταν μυστικές και αποκαλύπτονταν μόνο από τις μεγαλύτερες μοναχές στις νεότερες που τις κληρονόμησαν. Σήμερα, αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο για τη διατήρηση των αρχαίων παραδόσεων της μοναστηριακής ζαχαροπλαστικής του Παλέρμο. Ανάμεσα στις δεκάδες γλυκές γεύσεις του, μη χάσεις την ευκαιρία να γευτείς το μοναδικό cannoli για το οποίο είναι φημισμένο σε όλο τον κόσμο.

 

 

0 comments
bottom of page