top of page

3 μέρη για γλυκό στο Παλέρμο

Ανακάλυψε τρία από τα πιο γλυκά σημεία στο Παλέρμο που πρέπει να επισκεφθείς για να απολαύσεις λιχουδιές που θα σε καταπλήξουν.

 

Καλωσόρισες στη γαστρονομική περιπλάνηση μας στο Παλέρμο, όπου οι γεύσεις γίνονται τέχνη και οι γλυκές απολαύσεις αποτελούν μέρος της καθημερινότητας των ντόπιων. Σε αυτό το άρθρο, θα σε ταξιδέψουμε σε τρία από τα πιο γλυκά μέρη της πόλης, όπου η γαστρονομική τέχνη συναντά την αγνή ηδονή των γλυκών. Ετοιμάσου να ανακαλύψεις τα μυστικά πίσω από αυτά τα γαστρονομικά κοσμήματα που καθιστούν το Παλέρμο έναν προορισμό για τους λάτρεις των γλυκών.

 

Λίγα λόγια για το Παλέρμο



γλυκά Παλέρμο

 

Το Παλέρμο, η πόλη των αντιθέσεων, αιχμαλωτίζει τον πλούτο της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα εξαιρετικά γαστρονομικά δημιουργήματα και τη ζωντάνια της καθημερινής ζωής. Από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα του Παλέρμο είναι η Casa Professa ή η Εκκλησία του Ιησού, του 16ου αι. Το Θέατρο Massimo Vittorio Emanuele είναι επίσης ένα από τα στολίδια της πόλης. Το Μουσείο της Maioliche πήρε το όνομά του από το συντριβάνι Genio που βρίσκεται στην κοντινή πλατεία της Επανάστασης και πρόκειται για ένα ιδιωτικό διαμέρισμα στην ιστορική συνοικία Kalsa. Το Palazzo Comitini του 18ου αι. αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα κτίρια του Παλέρμου ενώ στον ίδιο δρόμο βρίσκεται και το επίσης εντυπωσιακό Palazzo del Marchese di Santa Croce e Trigona di Sant’ Elia που χτίστηκε σε παλαιότερο παλάτι του 5ου αι. πιθανότατα μετά το 1756 έπειτα από απόφαση του Giovanbattista Celestri e Grimaldi di Santa Croce να το επεκτείνει.

 

Το καλύτερο γλυκό στο Παλέρμο

 

Gelateria La Vela για Παγωτό



Gelateria La Vela - Παλέρμο

 

Το καλύτερο παγωτό στο Παλέρμο θα το βρεις στη Gelateria La Vela. Όσοι την επισκέφθηκαν ξεχωρίζουν τις γεύσεις φιστίκι και μαύρη σοκολάτα που χαρακτηρίζουν μια γευστική εμπειρία. Η βανίλια  είναι εξίσου νόστιμη και απαλή ενώ οι τιμές παραμένουν χαμηλές.

 

Pasticceria Costa για πρωινό



Pasticceria Costa - Παλέρμο

 

Η οικογένεια Costa έχει μεταδώσει με αγάπη, από πατέρα σε γιο, υψηλές δεξιότητες ζαχαροπλαστικής, πιστές στην αυθεντική παράδοση της Σικελίας. Η ιστορία της Pasticceria Costa έχει ένα όνομα και είναι αυτό του Antonino, του ιδρυτή της. Ως νεαρό αγόρι στον φούρνο της γειτονιάς, είχε μάθει όλα τα μυστικά της παραδοσιακής ζαχαροπλαστικής. Είναι οι γλυκές δημιουργίες του αναδεικνύουν την αξία των καλύτερων πρώτων υλών της περιοχής, που έκαναν γρήγορα το ζαχαροπλαστείο σημείο αναφοράς για όλη την πόλη. Με τα χρόνια, αυτό το μικρό εργαστήριο μετατρέπεται σε ένα μεγάλο ζαχαροπλαστείο που διατηρεί άθικτο το πάθος για την καλή γεύση. Σήμερα, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να πιεις τον πρωινό σου καφέ και να δοκιμάσεις εκτός από γλυκές και αλμυρές γεύσεις.

 

Pasticceria Cappello για Setteveli



Pasticceria Cappello - Παλέρμο

 

Για να μάθετε την ιστορία της Pasticceria Cappello, πρέπει να κάνετε μερικά βήματα πίσω  στον χρόνο. Ο ιδρυτής της, Bartolomeo, γεννήθηκε το 1887 στο Boccadifalco, έναν οικισμό του Παλέρμο, όπου ξεκίνησε μια μικρή επιχείρηση γαλακτοπαραγωγής. Εξαιτίας μιας διαφωνίας που προέκυψε για την πώληση ενός προβάτου, στην τιμή του οποίου είχε επιμείνει πεισματικά, είχε, ως νέος, το παρατσούκλι «Bartolo tre lire». Λίγο μετά την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, μαζί με τη σύζυγό του Provvidenza και τον γιο του Giovanni, μετακόμισε στο Παλέρμο, ανοίγοντας ένα γαλακτοκομείο το 1944. Μέχρι το 1960, το γαλακτοκομείο συνέχιζε τη δραστηριότητά του μαζί με αυτή ενός μικρού μπαρ που σερβίρει καφέ και καπουτσίνο, και το καλοκαίρι παγωτό. Ήταν όμως ο θείος του που τον συμβούλεψε να φτιάξει ένα ζαχαροπλαστείο, διδάσκοντάς τον πώς να παρασκευάζει τα γνωστά cannoli. Σύντομα, εφευρίσκει νέα επιδόρπια και δημιουργεί έργα τέχνης, όπως το διάσημο setteveli.


0 comments
bottom of page