top of page

2 νέες αφίξεις στην Αθήνα

Οι νέες αφίξεις στην Αθήνα που αξίζουν την επίσκεψη σου.





Μπορεί η Αθήνα να έχει αμέτρητα μαγαζιά για κάθε ώρα και περίσταση αλλά όσοι αγαπάμε τις εξόδους, ψάχνουμε πάντα νέες αφίξεις στην πόλη. Αυτές οι νέες αφίξεις είναι που θα μας τραβήξουν για λίγο από τα στέκια μας κι αν αξίζουν πραγματικά μπορεί να γίνουν κι αυτές τα νέα μας στέκια. Όλοι θέλουμε μία αφορμή να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα, αρκεί αυτή η αφορμή ν’ αξίζει πραγματικά και να μην ξοδέψουμε τον χρόνο και τα χρήματα μας σε δοκιμές που θα μας απογοητεύσουν.


Οι δυο νέες αφίξεις στην Αθήνα που ακολουθούν θα σε κάνουν να ευχαριστηθείς που βγήκες από το σπίτι. Με την κατάλληλη παρέα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσεις καλά, καθώς το μενού, η αισθητική και το προσωπικό θα ανταμείψουν την επιλογή σου. Συνεπώς, μην παραλείψεις να τους δώσεις μία ευκαιρία στο άμεσο μέλλον καθώς δεν πρόκειται να το μετανιώσεις.


Οι νέες αφίξεις στην πόλη


Gallina Athens






Μετρά μόλις έναν μήνα στην Αθήνα κι όμως έχει ήδη λάβει αρκετές θετικές κριτικές. Το Galling Athens χρωστά το υπέροχο interior design και την αισθητική των διεθνών φήμης αρχιτεκτόνων, Ελένη Πεταλωτή και ο Λεωνίδας Τραμπούκης που διαπρέπουν στη Νέα Υόρκη. Αυτό που πραγματικά καταλαβαίνεις ήδη με την πρώτη σου επίσκεψη στο εστιατόριο είναι πως όλα μοιάζουν ιδιαίτερα προσεγμένα, από τα υλικά της διακόσμησης μέχρι τις πρώτες ύλες των πιάτων.


Όσο για το μενού του πολυβραβευμένου σεφ Παύλου Κυριάκη, πρωταγωνιστούν οι πρωτεΐνες και οι σάλτσες ενώ εξίσου γευστικά είναι και τα επιδόρπια. Το βασκικό cheesecake με χαβιάρι είναι η πρόταση των περισσότερων απ’ όσους το έχουν επισκεφθεί. Συνεχίζοντας με το κρασί, υπεύθυνος για τη λίστα από την Ελλάδα και το εξωτερικό που έχει ήδη ξεπεράσει τις 500 ετικέτες, είναι ο Γιάννης Γκουγκουτούδης.


Σε γενικές γραμμές, οι γεύσεις του Galling Athens χαρακτηρίζονται σύγχρονες και υψηλής γαστρονομικής ποιότητας με κοσμοπολίτικες επιρροές και comfort στοιχεία.


Συνεπώς την επόμενη φορά που θα βρεθείς στο Κουκάκη μη χάσεις την ευκαιρία να το επισκεφθείς. Διαφορετικά, κλείσε το τραπέζι σου και κανόνισε ένα υπέροχο γεύμα με τον σύντροφο ή τη σύντροφο σου, τους συνεργάτες ή τους φίλους σου.


Gallina Athens: Μάρκου Μπότσαρη 49, Κουκάκι, Αθήνα


Gorlomi






Αλλάζοντας περιοχή αλλά μένοντας στο κέντρο της Αθήνας, το Gorlomi άνοιξε τις πόρτες του στο Κολωνάκι. Πρόκειται για ένα ιταλικό εστιατόριο που αξίζει να γίνει η πρόταση σου στην παρέα για την επόμενη έξοδο σου. Δεν είναι τυχαίο πως ο γαστρονόμος το χαρακτήρισε «το ιταλικό που έλειπε από την Αθήνα». Highlight για τους λάτρεις της κουζίνας είναι η φανταστική κοτολέτα του μενού αλλά και το ριζότο που θυμίζει αυτό που θα φας στο Μιλάνο κι όχι κάποια απομίμηση του. Αυτό εξηγείται κι από το γεγονός πως το μενού σχεδίασε ο Λούκα Πισκάτσι. Όσο για τα επιδόρπια, το τιραμισού συντίθεται μπροστά στα μάτια σου προσφέροντας περιεχόμενο για μοναδικά stories.


Gorlomi: Πλουτάρχου 9, εμπορικό κέντρο Λαιμού, Κολωνάκι


0 comments
bottom of page