top of page

3 ξενοδοχεία στα νότια για καφέ & φαγητό 


Οι λόγοι που αγαπάμε τα νότια προάστια της Αθήνας και τρία ξενοδοχεία που μας κάνουν τα αγαπάμε ακόμη περισσότερο.

 

Τα νότια προάστια των Αθηνών βρίσκονται  νότια του κέντρου της Αθήνας, ανάμεσα στον Υμηττό και το Σαρωνικό. Ο λόγος που οι κάτοικοι τους τα επέλεγαν, είχε να κάνει με το πλεονέκτημα της απόστασης από το αεροδρόμιο του Ελληνικού και τον συνδυασμό του βουνού με τη θάλασσα. Στα νότια προάστια άλλωστε βρίσκεται και η παραλιακή ζώνη που ξεκινάει από το Νέο Φάληρο. Πρόκειται για την πιο ακριβή περιοχή των Αθηνών μαζί με τα βόρεια προάστια καθώς εκεί βρίσκονται μερικά από τα πιο πολυτελή σπίτια, καταστήματα και ξενοδοχεία της πρωτεύουσας.

 

Τα νότια προάστια έχουν μακρά παράδοση στη νυχτερινή ζωή, γι’ αυτό και τα επιλέγουν πολλοί πολίτες της Αθήνας αλλά και επισκέπτες. Για καφέ, φαγητό ή ποτό, τα νότια προάστια είναι ένας προορισμός που συνδυάζει τη θέα, την καλή εξυπηρέτηση και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Συνεπώς, είτε τα νότια είναι το στέκι σου, είτε δεν τα έχεις επισκεφθεί ακόμα, δεν έχεις παρά να κανονίσεις την επόμενη σου έξοδο σε κάποιο από τα παρακάτω spots που θα ανταμείψουν την επιλογή σου.

 

3 ξενοδοχεία για έξοδο στα νότια

 

Four Seasons



νότια προάστια -  paksisters - four seasons

 

Στο Four Seasons Astir Palace Hotels Athens βρίσκονται μερικά από τα πιο πολυτελή εστιατόρια και lounge bars στην πόλη με θέα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα. Το εστιατόριο Pelagos είναι βραβευμένο με αστέρι Michelin και σερβίρει θαλασσινά από το πέλαγος με φρέσκα υλικά και συνταγές της Μεσογείου. Στο menu του Mercato θα βρεις αυθεντικά ιταλικά πιάτα ενώ δεν πρέπει να χάσεις την εμπειρία του κυριακάτικου Brunch. Στο Four Seasons Astir Palace Hotels Athens, μπορείς επίσης να βρει το Taverna 37 με ελληνικά πιάτα και το εστιατόριο Helios με κουζίνα της Λατινικής Αμερικής. Όσο για το ποτό ή το cocktail σου, υπάρχουν τρία μοναδικά lounges & bars. Το Astron Lounge  στο lobby του ξενοδοχείου που λούζεται από το φως, το Avra Lounge με τα signature cocktails και το Aristotle’s cigar and cognac lounge με τα εκλεκτά πούρα και τα σπάνια κονιάκ και ουίσκι.


The Margi Hotel

 

Το Margi Hotel είναι ένα πολυτελές boutique ξενοδοχείο στη Βουλιαγμένη. Πρόκειται για το  μόνο ξενοδοχείο στην Αθήνα που διαθέτει τη δική του βιολογική φάρμα και προμηθεύει καθημερινά τα εστιατόρια με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Στο Malabar InHouse, ο βραβευμένος chef, Παναγιώτης Γιακαλής, δημιούργησε ένα εξελιγμένο μενού της ελληνικής κουζίνας. Το εστιατόριο Patio είναι βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin ενώ δεν παύει να παίρνει θετικές κριτικές και από όσους έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα πιάτα του.

 

One & Only



νότια προάστια -  paksisters - one&only

 

Το One&Only Aesthesis είναι ένα όμορφο ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, δηλαδή ένα υπερπολυτελές resort που αναβιώνει αναμνήσεις  αποδράσεις σε ιδιωτικό νησί. Το μεγάλο πλεονέκτημα του One&Only είναι πως συνυπάρχει αρμονικά με το φυσικό τοπίο αλλά και η αρχιτεκτονική με τα φυσικά υλικά, όπως είναι το μάρμαρο και το ξύλο.

 

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στη γαστρονομία. Ο πολυβραβευμένος σεφ Έκτορας Μποτρίνι, έχει αναλάβει το εστιατόριο Ora. Το Ora παρουσιάζει ένα μενού μεσογειακής κουζίνας που συνδυάζει ελληνικές και ιταλικές γεύσεις. Το El Bar του Ισπανού σεφ Paco Morales, που έχει αναλάβει ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης, επαναπροσδιορίζει την ανδαλουσιανή κουζίνα με μεσογειακές γεύσεις ενώ το περουβιανό Manko του Gaston Acurio θ’ ανοίξει την Άνοιξη. Το μπαρ Alelia είναι επίσης μία εξαιρετική επιλογή που προσφέρει κοκτέιλ φτιαγμένα με τοπικές πρώτες ύλες, όπως η ελιά. Το Minima με  θέα στην πισίνα είναι ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό ποτό και το Thimisi ξυπνά αναμνήσεις από τα 50’s με τους mixologists του να σερβίρουν μοντέρνα κοκτέιλ που γεφυρώνουν το τότε με το τώρα.

 


0 comments
bottom of page