top of page

Μία Pak Κυριακή στο Μιλάνο


 Ανακάλυψε την Pak Κυριακή στο Μιλάνο, από την απόλαυση ενός αυθεντικού ιταλικού aperitivo μέχρι τη βόλτα σε μια θρυλική αγορά με αντίκες.

 

Το Μιλάνο, μια πόλη φημισμένη για τη μόδα, την τέχνη και τη ζωντανή κουλτούρα της, αποτελεί το ιδανικό σημείο για μια αξέχαστη κυριακάτικη εμπειρία. Με την πλούσια ιστορία και το σύγχρονο vibe του, το Μιλάνο προσφέρει στους επισκέπτες μια ποικιλία από διαφορετικές δραστηριότητες, εξασφαλίζοντας μια μέρα γεμάτη εξερευνήσεις, χαλάρωση αλλά και "βουτιά" στον πολιτισμό του.  Αν έχεις την τύχη να βρεθείς στο Μιλάνο για ένα Σαββατοκύριακο και αναρωτιέσαι ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις την Κυριακή σου, οι προτάσεις που ακολουθούν θα αποτελέσουν τον καλύτερο οδηγό.

 

Προτάσεις για μια Κυριακή στο Μιλάνο

 

Ξεκίνησε το κυριακάτικο πρωινό σου με μια χαλαρή βόλτα στο ιστορικό κέντρο του Μιλάνου, απολαμβάνοντας έναν ζεστό καφέ και συναντώντας αρχιτεκτονικά θαύματα όπως το μαγευτικό Duomo di Milano, έναν από τους μεγαλύτερους γοτθικούς καθεδρικούς ναούς στον κόσμο, και την κομψή Galleria Vittorio Emanuele II, μια στοά του 19ου αιώνα με πολυτελείς μπουτίκ, καφέ και εστιατόρια.



paksisters - Μιλάνο - αγορά

 


paksisters - Μιλάνο - αντίκες

Στη συνέχεια, μπορείς να κατευθυνθείς προς την περιοχή Navigli, μια γραφική γειτονιά που φημίζεται για τα ήρεμα κανάλια και τη ζωντανή της ατμόσφαιρα. Εδώ, θα ανακαλύψεις το Mercatone dell'Antiquariato, ένα street market με αντίκες που στήνεται την τελευταία Κυριακή του κάθε μήνα σε όλο το πρώτο τμήμα του Naviglio Grande, από τη Viale Gorizia έως τη γέφυρα Via Valenza, σε μια διαδρομή σχεδόν δύο χιλιομέτρων με θέα τις όχθες του παλαιότερου καναλιού. Σε αυτό, μπορεί κανείς να βρει vintage θησαυρούς και διαχρονικά κομμάτια που περιμένουν να ανακαλυφθούν, από έπιπλα και κοσμήματα μέχρι σπάνια βιβλία και εκλεκτά έργα τέχνης.


Το μεσημέρι είναι η ιδανική στιγμή να ανακαλύψεις ένα από τα πολλά γαστρονομικά διαμάντια του Μιλάνου. Για μια αυθεντική γεύση της ρωμαϊκής κουζίνας, κατευθύνσου προς το Cacio e Pepe, μια φιλόξενη τρατορία στη συνοικία Brera, που ειδικεύεται σε παραδοσιακά ρωμαϊκά πιάτα με μια σύγχρονη πινελιά. Δοκίμασε τα ζυμαρικά cacio e pepe, ένα πιάτο με τον απλό αλλά ακαταμάχητο συνδυασμό από τυρί Pecorino Romano και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Παραμένοντας στη Brera, μια καλή ιδέα για το απόγευμα είναι να το περάσεις εξερευνώντας τη ζωντανή καλλιτεχνική και πολιτιστική σκηνή της πόλης. Επισκέψου μερικές από τις πιο διάσημες γκαλερί τέχνης και μουσεία του Μιλάνου και θαύμασε τα αριστουργήματα διάσημων Ιταλών καλλιτεχνών όπως ο Leonardo da Vinci και ο Caravaggio ή ανακάλυψε αναδυόμενα ταλέντα από το χώρο της σύγχρονης τέχνης.



paksisters - Μιλάνο - εστιατόριο


paksisters - Μιλάνο - πιάτα

Καθώς ο ήλιος αρχίζει να δύει, ακολούθησε τα βήματα των ντόπιων, αγαπημένη απογευματινή συνήθεια των οποίων είναι το aperitivo. Το εστιατόριο Gnocco Fritto που βρίσκεται στο Naviglio Grande, είναι γνωστό για τις τραγανές μπουκιές ζύμης που σερβίρονται με μια σειρά από αλμυρές γαρνιτούρες, όπως τυριά, αλλαντικά και μαριναρισμένα λαχανικά. Πιες ένα αναζωογονητικό Aperol Spritz ή Negroni καθώς παρακολουθείς τις βάρκες να κινούνται κατά μήκος του καναλιού, απολαμβάνοντας τη ζωηρή ατμόσφαιρα του Navigli. Είτε έχεις την όρεξη για κάτι πιο δυναμικό είτε για κάτι πιο χαλαρό, το Μιλάνο προσφέρει πολλές διαφορετικές επιλογές βραδινής διασκέδασης. Απόλαυσε το ποτό σου σε ένα jazz bar με ζωντανή μουσική, σε ένα club με ηλεκτρονικά beats ή πιες ένα ποτήρι κρασί σε ένα cosy wine bar. Για ένα μαγικό τέλος στην τέλεια Κυριακή σου στο Μιλάνο, ανέβα στην κορυφή του πύργου Torre Branca, που προσφέρει πανοραμική θέα στον ορίζοντα της πόλης.

 

Η Κυριακή στο Μιλάνο προσφέρει τον τέλειο συνδυασμό κουλτούρας και χαλάρωσης. Από την εξερεύνηση ιστορικών ορόσημων έως τις ποικίλες γαστρονομικές απολαύσεις, η κοσμοπολίτικη αυτή πόλη υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.

 

0 comments
bottom of page