top of page

Τα καλύτερα κρουασάν στην Αθήνα

Που θα βρεις τα καλύτερα κρουασάν στην Αθήνα για όλες τις ώρες της ημέρας.κρουασάν


Γιατί λατρεύουμε τα κρουασάν; Η απάντηση κρύβεται στην όψη αλλά και τη γεύση τους. Τα κρουασάν είναι τόσο δημοφιλή λόγω και της υφής τους. Έχουν έναν λαχταριστό συνδυασμό αφράτης τραγανής εξωτερικής στρώσης και μαλακού εσωτερικού. Αν δεν προτιμήσεις τα κρουασάν βουτύρου, τότε θα είναι γεμιστά με κρέμα, σοκολάτα κ.α. ή θα έχουν επικάλυψη από ζάχαρη ή ξηρούς καρπούς. Όλα αυτά συντελούν στην πλούσια γεύση τους. Ας μην αφήνουμε όμως σε δεύτερη μοίρα και το υπέροχο άρωμα ενός ζεστού κρουασάν που μόλις βγήκε απ’ τον φούντο.


Λίγα λόγια για το κρουασάν


Η ιστορία του κρουασάν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Το κρουασάν - όπως ήδη μπορεί να γνωρίζεις - γεννήθηκε όπως το γνωρίζουμε σήμερα στη Γαλλία και το όνομά του προέρχεται από τη γαλλική λέξη "croissant," που σημαίνει "μισοφέγγαρο" και παραπέμπει στο σχήμα του.


Η δημιουργία του κρουασάν χρονολογείται στην περίοδο της βιεννέζικης κατάκτησης της Βιέννης το 1683. Τότε ήταν που οι Αυστριακοί ανακάλυψαν τα τουρκικά ψωμιά που είχαν σχήμα, παρόμοιο με αυτό που σήμερα ξέρουμε ως κρουασάν. Τον 19ο αιώνα, αρτοποιοί από τη Βιέννη μετακομίσαν στο Παρίσι και άρχισαν να δημιουργούν το αρτοσκεύασμα που ονομάζουμε κρουασάν.


Που θα βρεις τα κορυφαία κρουασάν στην Αθήνα


Fika Athensκρουασάν - fikaκρουασάν - fika

Το Fika θυμίζει κάποιο coffee shop Σκανδιναβικής χώρας. Έχει λιτή - minimal διακόσμηση και ανοιχτόχρωμους ξύλινους πάγκους. Η σουηδική λέξη “fika” αποδίδεται ως «μια στιγμή μέσα στην μέρα για να αδειάσει κάποιος το μυαλό του, πίνοντας κάποιο ζεστό ρόφημα». Τα διαφορετικά κρουασάν του Fika φρεσκοφουρνίζονται καθημερινά, λίγο μετά το ξημέρωμα και συνοδεύονται τέλεια με τα καλύτερα blends του καφέ.


Queen Beeκρουασάν - queen bee


Από την Κοπεγχάγη ταξιδεύουμε στη Νέα Υόρκη. Το Queen Bee ψήνει και προσφέρει φρέσκα γαλλικά χειροποίητα κρουασάν με τις καλύτερες πρώτες ύλες. Αυτά είναι που ξεχωρίζουν τόσο για την υφή, όσο και για τη γεύση τους. Στην προθήκη του μάλιστα θα βρεις τα κλασικά κρουασάν αλλά και κρουασάν με γέμιση πραλίνα, μασκαρπόνε, φιστίκι κ.α.


Overall


κρουασάν

κρουασάν - overall


Στο overall θα βρεις τα πιο ινσταγκραμικά κρουασάν της πόλης που εκτός από φωτογενή είναι και γευστικότατα. Το overall μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι η πρώτη croissanterie της Αθήνας καθώς έχει επικεντρωθεί στο κρουασάν θέτοντας ως στόχο να δημιουργήσει τα καλύτερα αρτοσκευάσματα με την πιο πλούσια γεύση και την πιο όμορφη όψη.


Koraκρουασάν - kora


Ένας ακόμη φούρνος που βρίσκεται στο Κολωνάκι, αγαπούν οι Αθηναίοι και μαζεύει πολλά likes στο instagram είναι το Kora Bakery. Ανάμεσα στα λαχταριστά αρτοσκευάσματα του, θα βρεις μοναδικά κρουασάν βουτύρου αλλά και σοκολάτας για να ξεκινήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη μέρα σου.


Dimitris Economides


Στο boutique ζαχαροπλαστείο του Δημήτρη Οικονομίδη δημιουργούνται, μεταξύ άλλων, τα αφράτα κρουασάν του που έχουν λάβει θετικά σχόλια και διθυραμβικές κριτικές με αποτέλεσμα να μπορείς άνετα να τα συγκρίνεις με αυτά που φουρνίζονται στο Παρίσι. Σ’ αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε απλά για ένα γευστικό πρωινό αλλά για μία εμπειρία που ανάγεται σε ιεροτελεστία.

0 comments
bottom of page